Allotjament

La Torre

Veniu a descobrir aquest antic castell, situat en un turó al bell mig d’una finca d’hectàrees de boscos i conreus. Us podreu allotjar en La Torre gran del castell, construïda durant el segle XIII i recentment rehabilitada i acondicionada. Hi trobareu tot l’equipament necessari per passar-hi unes vacances tranquil·les i comfortables en família o en grups d’amics de fins a 6 persones.

El Mas del Castell de l’Espunyola, actualment dedicat a l’explotació agrícola, ramadera i forestal, està envoltat d’un paisatge que ha restat pràcticament inalterat des de fa segles, situat al centre de la vall i amb vistes obertes amb domini sobre punts tant llunyans com el Montseny.

La Torre consta d’un sol habitatge distribuit en tres plantes amb la següent disposició:

  • Planta baixa: sala amb llar de foc i cuina totalment equipada; altell.
  • Primera planta: Habitació amb llit doble i supletori; bany i lavabo de cortesia
  • Segona planta (golfes): Habitació amb 2 llits individuals i supletori; bany.
  • Pati exterior orientat al sud amb mobles d’exterior i equipament per a barbacoes.
[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”thumbnails”]

Preus

Podreu gaudir de la vostra estada per des d’uns 20 euros persona/dia. Vegeu més detalls a la pàgina de preus.

Què es pot fer?

Distanciat del tràfic, l’entorn de camps i boscos us permetrà gaudir de la tranquil·litat, de les nits estelades, de la natura,… Tanmateix, la seva privilegiada ubicació dins del Berguedà us permetrà gaudir també de moltes activitats, a nivell gastronòmic, cultural i també esportiu: bons restaurants, fires, mercats, festes, senderisme, cicloturisme, esquí, parapent i moltes més. Vegeu-ne més detalls a la pàgina d’Activitats.

On és?

Aquesta masia, avui dia classificada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, ocupa una situació immillorable en un turó rodejat de boscos i camps i a nomes 15 km de Berga i 110 km de Barcelona (una hora de trajecte en cotxe per l’eix del Llobregat, sortida 88 Gironella/Casserres). Trobareu més detalls de com arribar-hi des de diferents punts de la geografia a la pàgina de Localització.

Història

El castell ja existia a la primera meitat del segle X, en temps del Comte de Barcelona Sunyer I. La primera notícia documentada data del dia de Sant Joan del 950 quan Adalaiz, filla de Sunyer I, fa donació del castell i totes les terres al Monestir de Sant Joan B. de Ripoll (més tard “de les Abadeses”). Podeu llegir més detalls sobre la història i l’etimologia del nom a la pàgina d’Història.